Металіст 1925 офіційно став футбольним клубом

17 травня 2017 11:37

У Харкові юридично зареєстрований новий футбольний клуб.

Відбулися загальні збори учасників ТОВ «Авангард Харків» на порядку денному якого стояло чимало важливих питань, що стосуються життєдіяльності суспільства. Спочатку учасники зборів обрали голову зборів і секретаря для ведення протоколу. Потім поставили на голосування порядок денний. Затвердивши порядок денний, учасники зборів заслухали результати зовнішньої аудиторської перевірки, а також затвердили висновки власної ревізійної комісії. Потім було заслухано інформацію про зміни у складі учасників товариства. Так, замість Артема Бабаєва, Любомира Мандрики, Анатолія Хамаева та інвестиційної групи "DAD" учасниками ТОВ стали Ігор Харпатін, Василь Синчук і Валерій Галаган. Було прийнято рішення прибуток за 2016 рік направити на проведення статутної діяльності.

Але, мабуть, найголовнішим в цей вечір було питання про утворення футбольного клубу. Так, саме футбольного клубу, що необхідно для участі в професійній футбольній лізі. Символічно і аж ніяк не заплановано, однак саме о 19:25 одноголосним рішенням ТОВ "Авангард" Харків "був перейменований в ТОВ" Футбольний клуб "Металіст 1925". Головою нового ТОВ, отримавши 71% голосів, обраний засновник і засновник клубу Сергій Михайлович Стороженко.
Отже, 15 травня - дата створення нового професійного футбольного клубу. І ще було роз'яснено, що означають цифри «1 925» в назві клубу. 1925 - це рік освіти в Україні клубів замість команд збірних міст, тобто рік створення клубного футболу в Україні.

Важливий момент: для проходження процедури атестації (ліцензування) Статут нового футбольного клубу повинен надійти до відповідного комітету Федерації футболу України до 23 травня ц.р. Ще однією важливою темою обговорення стало майбутнє підписання контракту з новим технічним спонсором клубу, з одним з відомих спортивних брендів. Про це широка громадськість дізнається найближчим часом. Зараз же можна сказати, що вже влітку команда знайде абсолютно нове обличчя і буде одягнена «з голочки», а лінійка одягу цієї фірми з'явиться в продажу в клубному магазині «Металіста 1925».

Також з великим інтересом та увагою було заслухано звіт головного тренера клубу Олександра Призетко про роботу з командою і його бачення перспектив. «Підсумками 2016-го року, в якому ми зіграли 11 матчів першого кола чемпіонату країни, особисто я залишився задоволений. Ми здобули вісім перемог, а ще в двох матчах зіграли внічию, завершивши рік на другій сходинці в таблиці. Все це говорить про те, що хлопці хочуть грати в команді, хочуть разом з нею рухатися вперед і крок за кроком досягати все нових і нових вершин. Ми відчуваємо підтримку керівництва, засновників і всіх небайдужих харків'ян і, впевнений, разом у нас дуже і дуже велике майбутнє », - резюмував наставник" Металіста 1925 ".

«Головне - це досягнення спортивного результату. Саме для цього ми і повинні докласти максимум зусиль, все робити разом і спільно, підтримувати один одного і створювати всі умови для творчої роботи спортивної частини нашого клубу », - підводячи підсумки зборів, сказав Сергій Стороженко.

Також на зборах були присутні керівники "Металіста 1925" - генеральний директор Володимир Лінке і спортивний В'ячеслав Хруслов. Так, Володимир Іванович сказав наступне: «Ми намагаємося залучати в команду саме харківських хлопців, таких, які вболівають за місто душів і серцем, які на футбольному полі будуть віддавати всіх себе. Упевнений, той футбол, який команда показує зараз, подобається і вболівальникам, і фахівцям. Ми ніколи не стоїмо на місці і завжди намагаємося вдосконалюватися і рухатися вперед ».

На завершення зборів новообраний голова ТОВ "ФК" Металіст тисячі дев'ятсот двадцять п'ять "Сергій Стороженко побажав усім присутнім успіхів, натхнення і терпіння. Учасникам товариства разом продовжувати нелегку роботу з розвитку футболу в області, а команді в особі генерального та спортивного директорів, а також головного тренера, продовжувати наполегливо трудитися і вже в червні виконати головне завдання на цей сезон - стати чемпіонами України серед аматорів.




Новини в тему

25 жовтня 2023
У Харкові пройде благодійний турнір з міні-футболу
25 жовтня 2023
У Харкові визначили найсильніших футболістів серед вихованців ФК і ДЮСШ
21 серпня 2023
Харківський "Металіст" представив нового віцепрезидента
20 серпня 2023
Визначено переможців турніру з футболу «Дитячі мрії»
15 серпня 2023
"Житлобуд-1" здобув першу перемогу в сезоні
12 серпня 2023
В урбан-парку на Салтівці відзначили День молоді "Харківʼяни разом"
12 серпня 2023
У Харкові пройшов студентський турнір з міні-футболу, присвячений Дню молоді
07 серпня 2023
"Житлобуд-1" повертається в тур. Відомий оновлений склад
15 серпня 2023
У Харкові пройде турнір з футболу, присвячений Дню міста
04 липня 2023
Легенда харківського футболу проводить благодійний аукціон на підтримку ЗСУ
Інформаційні платформи